En del av Hörselskadades Riksförbund

Vad sa-loppet Nummer 4 • 2024

Succé för första barnloppet

Nytt för i år var ett lopp för barn, Vadsaloppet Kids i Piteå, som hölls 25 maj. Och vilken succé det blev, konstaterar initiativtagarna Cecilia Petzäll och Lisa Persson från HRF Piteå.

Det var stor uppslutning i Piteås Vad sa-lopp för barn.

– Vi fick en otrolig respons från alla deltagare. Stora som små uppskattade initiativet och njöt av dagen som bjöd på allt från springlopp till tipsrunda och godisregn. Över 50 barn deltog, åtta av dem har en hörselnedsättning, berättar Cecilia Petzäll.

Greta Petzäll och Signe Dalkvist fick ta en titt i ambulansen. Båda har hörselnedsättning och deras mammor Cecilia och Stina engagerar sig i HRF i kampen för tillgänglighet.

Maskotarna Reine och René höjde stämningen inför starten och efter avklarat lopp fick alla påfyllning med både mjölk, bananer och dessutom varsin överraskningspåse. 

Medan barnen sprang bjöds de vuxna på kaffe och fick information om HRF och hörsel. 

– Sponsorer bidrog så att vi kunde bjuda på allt. Många var intresserade och ställde frågor.

Cecilia Petzäll hade mikrofon och högtalare och agerade kommentator för alla som kom i mål. Något som väckte stor förtjusning hos barnen var en ambulans som satte på blåljusen vid målgång. Barnen fick också kika in i ambulansen och se den spännande utrustningen.

Text: Ulrika Nilsson Foto: Privat