En del av Hörselskadades Riksförbund

Ledare Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF

Tack till alla HRF:are!

Är det ljuset i tunneln vi ser? Mycket tyder på det. Många av de restriktioner som begränsat oss har tagits bort och vi kan nu närma oss något som liknar ett vanligt liv, även om viruset kommer att vara närvarande under en lång tid framöver.

Jag vet att det har varit tufft för många. Munskydd, plexiglas och behovet av att hålla avstånd har utmanat våra förutsättningar att höra och samtala. Vi har gjort en resa från att träffas fysiskt till att ge oss på det digitala. Jag vet att det inte alltid varit lätt, men jag blir glad över att få ta del av alla goda initiativ bland er medlemmar och förtroendevalda som hållit lågan vid liv genom att hjälpas åt. Vi genomförde till och med en digital kongress där många fler kunde delta än tidigare. Vem hade trott det för ett antal år sedan?

Jag är oerhört stolt över hur vi i HRF har mött pandemin. Vi ställde aldrig in, utan vi ställde om. Vi skiftade snabbt fokus från allt som var planerat till att ge råd till enskilda, bidrog med kunskap och ställde krav på myndigheter. Ständigt med hörselskadades intressen som utgångspunkt.

Jag vill rikta ett stort tack till er som kämpat på och bidragit till HRF:s arbete under denna tid. Den här tiden har verkligen synliggjort vår absolut största styrka som organisation. Att vi ständigt anpassar oss och fokuserar på det som är relevant. Vårt gemensamma arbete bidrar till att vi som organisation respekteras och åtnjuter ett högt anseende.

 

Men nu är det dags att blicka framåt. Vi är många som kämpar för hörselskadades rättigheter, men vi kan alltid bli fler. Det är vårt gemensamma engagemang som är HRF. Så jag uppmanar dig som läser det här men inte engagerat dig än – gör det! För din insats behövs, vare sig den är liten eller stor. Tillsammans gör vi skillnad.

Text: Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF