En del av Hörselskadades Riksförbund

Ledare Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF

HRF - det är vi!

”Vad gör ni åt köerna i hörselvården och de höga hörapparatavgifterna? Vad gör ni åt bristen på textning i TV4 – eller att hörselskadade nekas arbetshjälpmedel? Vad gör ni?”

Då brukar jag förklara att HRF, det är inte ”ni”. Det är ”VI” – alla tillsammans. Du, jag och alla som engagerar sig. Det är detta ”vi” som har kraft att förbättra för Sveriges hörselskadade. Just nu är det många som är i full gång med att förbereda aktiviteter i samband med Hörselveckan. Under oktober sprider vi kunskap, uppmanar allmänheten att testa hörseln, väcker opinion för ett hörselsmart samhälle och bjuder in fler till vår gemenskap.

Det är fantastiskt att tänka på hur hundratals ideella krafter från norr till söder välkomnar nya medlemmar, pratar med politiker, brygger kaffe och ger kloka råd om hörsel, hjälpmedel och annat viktigt.

Både före och efter Hörselveckan lägger HRF-aktiva ner ett enormt arbete på att påverka, informera, stödja och engagera. Och varför? För att vi tror på vårt HRF och vad vi tillsammans arbetar för: full delaktighet och jämlikhet för alla hörselskadade. Även om det kan kännas motigt ibland tar vi hela tiden små och stora steg i rätt riktning. Vi gör verklig skillnad i människors liv genom att verka för mer textning, fler teleslingor, jämlik hörselvård och ett arbetsliv i delaktighet.

Så är du inte aktiv – ta kontakt med din förening och fråga om det är något du kan hjälpa till med. Ju fler vi är, desto starkare blir vi. För om inte vi som är hörselskadade arbetar för ett hörselsmart samhälle – vem gör det då? Och om inte du, jag och andra hörselskadade engagerar oss i HRF – vem ska då stå upp för våra rättigheter?

HRF det är du. Det är vi.

Text: Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF