En del av Hörselskadades Riksförbund

Ledare Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF

Det kom ett mejl

Sent en kväll droppade det in ett mejl. En man, vi kan kalla honom Bertil, tackade för den information och hjälp han fått av HRF.  Han tackade för det arbete vi gör och sa att han just blivit medlem – allt för att kunna engagera sig och hjälpa andra i samma situation.

Jag måste säga, det var ord som värmde en mörk och kall vinterkväll.Som förbundsordförande har jag förmånen att se hur många fantastiska saker det händer runt om i HRF. Så gott som dagligen har jag kontakt med engagerade eldsjälar, som brinner för HRF och våra frågor.

Ni finns överallt i vår organisation – från nord till syd, från öst till väst. Det är tack vare er som medlemmar träffas, skrattar och har roligt, utmanar sig själva och växer tillsammans med andra.

Det är ni som fixar spännande föreläsningskvällar och sociala aktiviteter. För att inte tala om alla intressepolitiska segrar. Små och stora landvinningar, som ofta är ett resultat av enträget, smart och metodiskt påverkansarbete.
Som till exempel i Västra Götaland, där HRF drivit fram förslag på bättre CI-vård. Eller som i Sävsjö, där HRF fick kommunen att installera teleslingor i samlingslokaler och bekosta slingor hos föreningar. Eller som i Strängnäs, där HRF fick med sig både fack och kommun i arbetet för bra ljudmiljö i skolan.

Helt fantastiskt!Med dessa rader vill jag hylla alla som engagerar sig – både du som stretar på i det tysta och du som pratar med politiker. Ni är hjältar, varenda en av er!
Och kom ihåg. Hjälp varandra, stötta varandra och ge varandra uppskattning. Med värme och gemenskap kommer vi långt!

Text: Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF Foto: Peter Knutson