En del av Hörselskadades Riksförbund

Ledare Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF

Avstamp mot framtiden

Det känns som om det var alldeles nyss jag stod i kongresshallens talarstol i Linköping, som nyvald förbundsordförande för HRF.

När jag inser att det var fem år sedan så slås jag av hur fort tiden går. Hur mycket som har hänt sedan dess. Hur världen och vardagen har förändrats för så många av oss.

Vi kan vara stolta över mycket under dessa år. Inte minst hur vi har lyckats möta de utmaningar som har dykt upp, inte minst under den pågående pandemin. Samtidigt är jag ödmjuk för att det är mycket kvar att göra och många rättigheter kvar att erövra.

Hos mig, som är uppväxt i föreningslivet, uppstår en fantastisk känsla när vi går till kongress. Om bara ett par veckor samlas HRF:are från hela landet för att fatta beslut och staka ut färdriktningen för HRF under de kommande åren. HRF:are – alla med olika erfarenheter och åsikter, men med en gemensam vilja att förbättra världen för hörselskadade. Och att göra skillnad på riktigt.

Vi i förbundsstyrelsen har arbetat fram flera förslag som vi tror lägger en bra grund för HRFs arbete i framtiden. Därtill har enskilda medlemmar, föreningar och distrikt kommit in med 130 motioner med olika innehåll och riktning.

Det är så fantastiskt roligt med allt engagemang

Det är så fantastiskt roligt med allt engagemang. Kongressen är och ska vara en demokratisk arena där vi får möjlighet att diskutera, vrida och vända på frågorna utifrån olika perspektiv och slutligen landa i beslut som vi alla kan stå bakom. Tillsammans.

Förresten – denna gång kan du följa kongressen direkt på vår webbplats, hrf.se eftersom den är helt digital. Så passa på! Varmt välkommen!

Text: Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF