En del av Hörselskadades Riksförbund

Ledare Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF

Anseende öppnar dörrar

När jag skriver detta är det på dagen fyra år sedan jag blev vald till HRF:s förbundsordförande.

Då sa jag att det är det finaste uppdrag jag kunde tänka mig och det anser jag fortfarande. Jag känner enorm stolthet över att få företräda en så fantastisk organisation. Att få jobba med frågor som berör så många.

Jag är särskilt stolt över att undersökning efter undersökning visar att HRF har mycket starkt förtroende bland både medlemmar och allmänheten i stort.

HRF är en röst som räknas

Nyligen fick HRF toppbetyg i Kantar Sifos Anseendeindex 2020, en stor undersökning som mäter allmänhetens intryck av landets organisationer. Vi placerar oss på fjärde plats och får kvalitetsstämpeln ”Högt anseende”. Samma höga betyg ser vi i tidigare undersökningar bland medlemmar och andra hörselskadade. ”Exceptionella resultat”, enligt undersökningsföretaget Novus.

Det här har stor betydelse. Det sägs att ett gott anseende ger bättre förutsättningar för att bli lyssnade på – att få uppmärksamhet. Och det stämmer. Det märker jag tydligt i mina samtal och möten med makthavare, opinionsbildare och andra nyckelpersoner. HRF är en röst som räknas. En kraft som respekteras.

Så du som är medlem i HRF: Känn dig stolt, du också! Att vi har lyckats vinna allmänhetens tillit beror på vad vi har åstadkommit tillsammans, alla vi i HRF.

Med gemensamma krafter har vi byggt ett anseende som öppnar dörrar. Ett anseende som ger oss större möjligheter att påverka för en bättre framtid.

Till sist vill jag önska alla medlemmar och alla övriga läsare av Auris en skön sommar!

Text: Mattias Lundekvam, förbundsordförande HRF