2 juli 2012

Vad händer i Almedalen?

Hej i sommarvärmen!

Äntligen känns det som om temperaturen matchar årstiden. Den som vill kasta sig in i den riktiga hetluften ska bege sig till Visby, där politikerveckan i Almedalen nu pågår. 

Man behöver man inte vara på plats i rosornas stad för att ta del av programmet. Här får du tips om hur du håller dig uppdaterad om vad som händer. 

I morse medverkade HRF i en presskonferens om en rapport av före detta chefsekonomen på LO, Dan Andersson som visar att tillgänglighet lönar sig. Du kan se presskonferensen textad och teckenspråkstolkad här.

Hela rapporten "Dörrarna stängs innan alla fått plats" kan du läsa här.

I morgon arrangeras seminariet "Vi vill göra rätt för oss. Det har vi rätt till!" där journalisten Annika Dopping ställer funktionshinderrörelsen mot väggen. Även det är textat och teckenspråkstolkat direkt. Mer info här.

I dag hölls också ett seminarium om teckenspråk på jobbet. En frågeställning var hur hörselskadade/döva och hörande kommunicerar på arbetsplatser. Det ska ha visats på ABF:s webb, men jag hittade inte det. Tipsa gärna om ni vet var man kan se det. På onsdag hålls ett annat seminarium som handlar om tillgänglighet till kultur för hörselskadade och döva.

SVT sänder från Visby i Kunskapskanalen. Text finns på 794. Tider och innehåll hittar du här.

Dessutom sänder Nyhetstecken live här

HRF direktrapporterar på twitter: https://twitter.com/#!/HRFriks

Och på Facebook: https://www.facebook.com/#!/HRFriks

UH är ute med sin slingpatrull. Ser fram emot deras rapport.

/Ulrika

Annonser

view counter