21 mars 2014

Tick, tack

Nu har Kjell Pettersson fått sin processor.
Ulrika Nilsson

Nu kan urmakaren Kjell Pettersson äntligen höra med sitt nya cochleaimplantat.

Efter mitt förra besök har det gått en månad och i veckan återvände kan till Huddinge sjukhus för att få processorn. Han träffade en hörselingenjör som kopplade utrustningen till en dator och sen fick han lyssna på toner i olika styrka.

-Direkt när ingenjören satte igång det så hörde jag hans röst. Jag var förvånad att det lät helt naturlig, säger Kjell som varit beredd på att det skulle låta konstgjort och kanske lite som Kalle Anka.

När Kjell klev in genom dörren hemma så märkte han direkt en stor skillnad - han kunde höra tickandet från sina klockor tydligt.

Sen hade han processorn på hela dagen och kvällen. Det blev en hårdtest direkt med gäster på middag.

-Det är ju annorlunda eftersom jag inte hört alls på det örat på flera veckor. Det känns som jag går från noll till hundra, säger han.

De närmaste två veckorna blir det flera besök i Huddinge. Han ska träffa läkare, kurator, audionom och så ska ingenjören finjustera processorn.

En sak som Kjell märker är att hans smak förändrats efter operationen. En del maträtter som han tidigare tyckte om gillar han inte smaken av längre. 

Den närmaste tiden är det ljudträning som gäller. Jag kommer att besöka honom igen och hålla er uppdaterade om hur det går. Om ni har några frågor som ni vill ställa till honom går det bra att mejla dem till auris@hrf.se.

Ha en bra helg!

Ulrika

 

Annonser

view counter