3 maj 2012

Snart sommar

Några soliga och fina dagar har satt fart på våren ordentligt. Maj är en månad som brukar gå väldigt fort och sen kommer sommaren. En del åker iväg på resor, flyttar till lantstället, drar iväg med husvagn eller segelbåt. Det ska badas, spelas golf, cyklas, umgås och grillas.

Hörapparaterna får hänga med på allt och utsätts för hårda påfrestningar. Jag är nog inte den enda som glömt bort att ta av dem innan doppet. Och fy, vad heta de blir när solen steker! Man kan nästan se hur slangen torkar och spricker. Batterier som tar slut när man är längst ut i skärgården.

Förutom badincidenten har jag råkat ha sönder en öroninsats (propp) på en resa i Portugal och en sommar började min semester med att ena hörapparaten lade av helt. Första dagen! Då fick jag stanna till i Malmö, där jag lyckligtvis kunde få hjälp hos tillverkaren.

På sommaren minskar hörcentraler, serviceverkstäder och audionommottagningar dessutom på öppettiderna, så det är ingen bra tid att råka ut för en hörapparatkrasch.

Har ni några tips för att hörapparaterna/CI:t ska klara sommarens äventyr? Eller andra saker som är bra att tänka på inför resan/husvagnen/vandringen etc?

Ulrika

 

Annonser

view counter