7 februari 2013

Musik i butik

I området där jag bor finns en mataffär där jag har handlat regelbundet i mer än tio år. I går kväll upptäckte jag att det spelas musik i butiken! Detta har de tydligen alltid gjort, påstod de när jag frågade. Detta har jag inte vetat om, men med de här hörapparaterna som jag nu provar, gör jag nya upptäckter hela tiden. En del är mindre angenäma.

Till exempel har jag trott att det är ganska tyst i mina hemkvarter. Det är det inte, vet jag nu. Ett ständigt sus från biltrafiken, flygplan och till och med tunnelbanan hör jag från min gata.

Specialprojektet med hörapparatutprovning som jag nämnt tidigare här på bloggen gör att jag får testa apparater som jag annars inte fått tillgång till. Det gör mig lite sorgsen när jag upptäcker att det finns en ljudrikedom som jag inte kunnat ta del av på grund av att de hörapparater jag haft inte varit tillräckligt bra/rätt inställda.

Det går dock inte lätt och smidigt med utprovningen. Jag har redan behövt göra ett extrabesök för omjustering och kontroll av funktionerna. Varje besök på hörselvården tar en halv dag (inklusive resorna) och är extremt tröttande. Och den frustrationen när man efter några dagars testande inser att - nej, det här funkar inte, inställningen är fel. Ni känner nog igen den känslan...

Det blev inte bra den här gången heller, men jag tror (hoppas) att det går framåt.

Apropå test så söker vi en kvinna som kan prova ett nytt vattenskydd för Nucleus 5 (cochleaimplantat). Det är ett plastöverdrag som skyddar processorn till exempel vid vattengympa, bad, svettiga aktiviteter med mera. Om du har en sådan processor och vill prova så mejla mig: ulrika.nilsson@hrf.se.

Och när jag ändå är inne på ämnet vatten så undrar jag om någon har erfarenhet av vattentäta hörapparater? Hur är de att simma med? Mejla mig och berätta! :)

/Ulrika

Annonser

view counter