15 augusti 2012

Loggar in

Koder och lösenord. Det är sådant som åtminstone jag glömmer på semestern. Och lapparna där jag skrivit upp siffer- och bokstavskombinationerna har jag gömt och glömt någonstans.

Men nu har jag lyckats logga in mig på bloggen, så Hej och Välkomna tillbaka till en ny säsong med Auris.

Det känns skönt att komma tillbaka till arbetet, möta bekanta ansikten och återgå till vardagsrutiner.

För många är hösten annars förknippad med förändring. Ny arbetsplats, nya uppgifter, ny skola. För hörselskadade är ovana miljöer och röster ofta väldigt ansträngande. Det tar tid att informera omgivningen om hur man hör, lyssna in sig, skaffa sig rutiner för att känna sig trygg och säker.

För föräldrar till hörselskadade barn innebär skolstarten att lärare och annan skolpersonal måste informeras om vad barnen behöver. Även om informationen har getts många gånger behöver den upprepas. Personalen kan ha bytts ut, glömt bort osv.

De flesta hörselskadade barn går integrerat i vanliga skolor, med normalhörande klasskamrater. I en del kommuner finns inte ens hörselpedagog. Föräldrarna får ta ett stort ansvar för informationen. Blev själv nyss uppringd av skolsköterskan på dotterns nya gymnasieskola. Sköterskan ville veta vad skolan kan göra för att allt ska fungera för min dotter, som har hörapparater. Jag blev positivt överraskad över att hon ringde.

Hur är det för era barn? Får de tillräckligt stöd i skolan? Har ni nekats hjälpmedel eller annat? Mejla gärna och berätta: auris@hrf.se

/Ulrika

 

Annonser

view counter