1 juni 2012

Kvällsförhandlingar

Nu har vi varit i Västerås några dagar och har skapat en tillfällig redaktion i Aros Congress Center. Varje dag läggs det ut nyheter på kongresswebben, kolla där så får ni veta vad som händer.

Nu är klockan över 20 på fredagkvällen men ombuden verkar inte minsta trötta trots att de varit i gång sedan tidigt i morse. Kongressförhandlingarna fortsätter till klockan 21 i kväll och sen igen i morgon kl 8.30. Högt tempo med andra ord!

Jag träffade i dag det äldsta ombudet, Gunnar Särnbratt, 84, från HRF Uddevalla i Västra Götaland. Det här är hans femte kongress och jag frågade om det inte är risk för att man somnar om man sitter och lyssnar på förhandlingar timmar i sträck. Gunnar Särnbratt svarade att han inte har sådana problem. Är det tillräckligt intressant blir man aldrig trött, menade han.

Kongressens yngsta ombud, Jörgen Eriksson, 35, från Kungsör i Västra Götaland, tycker dock att det kan bli lite tröttsamt emellanåt. För att hålla sig alert tar han en bensträckare då och då. Han står gärna en stund i foajén och följer förhandlingarna (textade givetvis) på tv-skärmarna där.

De är båda taggade för årets kongress och har lite olika synpunkter på vad som är de viktigaste frågorna.

Fotografen klättrade upp på en stege för att plåta dem.

Ulrika

 

Annonser

view counter