16 april 2013

Får ej tolk!

Dags för extrastämma med bostadsrättsföreningen i kväll. Bokade skrivtolk i god tid, men igår fick jag veta att jag inte kunde få någon - alla var upptagna.

Men det finns ju distanstolkning!

Vid tolkning på distans sitter det en skrivtolk någonstans i Västerbotten och skriver det som sägs på mötet. Jag sitter i Stockholm och får upp texten på en dator eller ipad.

Det som behövs för att använda tolkning på distans är: En stabil internetuppkoppling, dator med Skype, extra mikrofon (om det är flera på mötet). Man bokar via Tolkcentralen i Västerbotten, tolkcentralen@vll.se.

Men tyvärr finns ingen internetuppkoppling i möteslokalen. Dessutom är akustiken väldigt dålig, så det hade förmodligen ändå varit för svårt för en tolk på distans att uppfatta vad som sägs - även med extramikrofon.

Det är synd, för jag hade gärna provat. Nu blir det inget möte för min del.

Är det någon annan som testat skrivtolkning på distans?

/Ulrika

 

Annonser

view counter