28 januari 2016

Djupdykning i arkivet

Brev till Konungen sid. 1.
Stefan A
Brev till Konungen, avslutning.
Stefan A
Instruktioner långt före BOEL-test och OAE.
Stefan A

Jag var nyligen på Riksarkivet för att ta en titt på HRF:s historiska dokument. Där finns bland annat originalprotokollet då förbundet grundades 23 februari 1921, handskrivet av sekreteraren och initiativtagaren Gerda Meyerson. 

Jag hittade också ett brev till Konungen med en ansökan om anslag för budgetåret 1923-1924, se bild. Man kan konstatera att uttryckssättet var något mer hovsamt på den tiden.

Det var i alla fall intressant att göra en djupdykning i handlingarna och jag fick även en specialvisning inne i själva arkivet dit man normalt inte har tillträde.

Jag hittade också bifogat till protokollen en instruktion för hur lärare kan testa om elever har en hörselnedsättning. Inte precis högteknologiskt...

Tyvärr ligger Riksarkivet lite avsides i Arninge så det är inte helt lätt att ta sig dit. På hemvägen gjorde jag också en annan sorts djupdykning när jag skulle springa för att hinna med bussen och halkade på den såphala gatan, men jag överlevde utan större skador och hann faktiskt ändå med bussen.

/Stefan

Annonser

view counter