30 maj 2013

Avbrott som inspirerar

Ibland kör man fast i de vardagliga rutinerna och då är det bra med ett avbrott. Ett välbehövligt avbrott fick jag igår när jag gick en kurs i kreativt skrivande. "Blås liv i dina texter" heter den och kursledaren var en rutinerad skribent som bland annat skrivit en abstrakt-konkret ordbok. Visste inte ens att det fanns något sådant.

Känner mig ofta lite orolig inför ovana situationer, som till exempel kurser. Vad är det för lokal? Kommer jag att höra något? Kommer de att tycka det är jobbigt med mikrofonen? Är det en stor grupp och så vidare.

I går hade jag riktig tur. Lokalen var perfekt, ett litet välisolerat rum, med heltäckningsmatta och utan brummande ventilation. Vi var två (!) deltagare vilket gjorde det enkelt att höra och det fanns inga tveksamheter att använda mikrofonen, tvärtom. Kursledaren och den andra deltagaren var naturbegåvningar när det gällde att räcka över micken till varandra. Sådan lyx är jag inte van vid.

Själva kursen var inspirerande och tiden flög iväg alldeles för fort. Jag fick flera bra tips om hur man kan komma runt problem som kan uppstå när man arbetar som skribent. Att jonglera var ett. Det kan verka konstigt, men jag tror det är ett bra knep. När hjärnan slagit knut på sig, axlarna värker och prestationsångesten ger dunkande huvudvärk, så tar man fram några jongleringsbollar (det ska vara en särskild sort, fick vi veta) och jonglerar en stund.  För att klara att hålla bollarna i luften måste man koncentrera sig på det man gör och det går alltså inte att tänka på det man ska skriva eller något annat. Man rensar hjärnan, armar och axlar får hälsosam gymnastik och man blir glad av att leka med bollarna.

Ulrika

 

Annonser

view counter