9 april 2014

Andras erfarenheter

Brukar ni läsa bloggar med anknytning till hörselområdet? Det finns en hel del.

I övermorgon ska jag träffa porträttpersonen i nästa nummer. Ser verkligen fram emot det för jag har läst hans blogg och den är otroligt gripande. Jag avslöjar inte vem det är än, men ska ge er länken så småningom.

Han skriver bland annat om hjälpmedel och hur viktiga de är för att hans vardag ska fungera. Men några av de viktigaste hjälpmedlen - som till exempel en ipad - måste han köpa själv, de kan han inte få utskrivet trots att han behöver dem och de har funktioner som är väldigt bra med hänsyn till hans funktionsnedsättningar. Han har fått lägga mycket pengar på utrustning som han är helt beroende av och det tycker han är fel.

En sak som han ofta nämner i sin blogg är vilken hjälp han får av att läsa andras bloggar. Skrivna av personer som är i liknande situation. När alltid känns tungt och jobbigt så blir han påmind om att han inte är ensam om problemen. 

I bloggar får han också många tips om hur han kan lösa olika situationer och han ger tillbaka genom att dela med sig av egna erfarenheter.

/Ulrika

 

Annonser

view counter