Bloggarkiv november 2014

14 november 2014

Allt funkade!

Vid ett av borden fanns hörselslinga.
Ulrika Nilsson
Skrivtolkning är bästa grejen. Testa det!
Ulrika Nilsson

Igår var det Tidskriftsdagen och det ordnades intressanta föredrag av Sveriges Tidskrifter. Sådant kan vara knepigt för oss som har nedsatt hörsel. Ofta är det omöjligt att höra vad som sägs på grund av avstånd och dålig akustik med mera. 

Nu var jag för en gångs skull ute i god tid och kontaktade därför arrangören via mejl och frågade om det fanns slinga. Svaret jag fick var att det skulle finnas.

Eftersom jag av erfarenhet vet att hörselslinga kan strula rejält så bokade jag även skrivtolk.

Jag erkänner att jag ändå var beredd på att det skulle bli problem. Därför är jag verkligen överraskad över att allt fungerade!

Publiken satt vid bord och lyssnade och vid ett av borden fanns hörselslinga. Och det var utmärkt ljud i den! Jag provade att lyssna som vanligt via hörapparaternas M-läge men då kunde jag inte uppfatta någonting - ljuden studsade i den stora lokalen.

Skrivtolkningen flöt på utan anmärkning. En läsplatta placerades framför mig och tolkarna satt i ett annat rum där de kunde följa föredragen via tv-skärm och hörlurar. De skrev allt som sades, även i filminslag.

/Ulrika

 

 

 

12 november 2014

Grattis!

I morgon börjar Auris 7 att komma ut. Precis som vid förra numret berättar vi här i förväg vilka som vunnit korsordspriser.

 Rätt lösning korsordet i Auris 7/14 var ”Högdjur”:

Annika Cheney, Bromma, vinner en bokcheck på 200 kronor.

Två Sverigelotter går till: Märta Lif, Dikanäs, Ingeborg Nolåkers, Gustafs Dalom, Majken Björverud, Osby, Kristina Persson, Bispgården.

Rätt lösning till webbkrysset på www.auris.nu var ”Strålar”. Följande vinner två Sverigelotter: Els-Marie Häggberg, Norrtälje, Claes Ohlson, Göteborg, Elisabeth Lundgren, Robertsfors.

 Vi lottar ut en extra Sverigelott bland dem som skickar in egentillverkade vykort. Extravinst denna gång: Karin Mårtensson, Landskrona.

/Stefan

7 november 2014

Nytt webbkryss

Nu är Auris nummer 7 lämnat till tryckeriet och börjar komma ut på torsdag i nästa vecka. Men redan nu kan ni börja lösa det nya webbkrysset. Svar via mejl till auris@hrf.se.

/Stefan

Annonser

view counter