Bloggarkiv juni 2014

18 juni 2014

Semester!

Idag börjar Auris att komma ut till läsarna. När den delas ut beror lite på var man bor. En del av upplagan delas ut med Bring/Citymail som delar ut en tredjedel varje dag med början i dag (under tre dagar förstås...). Den större delen av upplagan har Posten hand om och den delas ut tredje dagen efter att den lämnats in (tisdag 17 juni).

Själv tar jag nu semester och önskar alla Auris läsare en skön sommar!

/Stefan

 

13 juni 2014

Andra öron

Trots att jag jobbat på Auris (som betyder öra på latin) flera år så har jag inte förrän nyligen lärt mig vad ett växelöra är.

Som jag tidigare skrivit här på bloggen ska jag cykla 100 mil i England med Ride of Hope i sommar. VäxelöraVäxelöraHela våren har ägnats åt förberedelser inför utmaningen och de senaste veckorna har det i vårt team varit mycket diskussioner om växelöron. Orsaken är att dessa öron kan gå sönder eller bli sneda. Då går det inte att växla.

Växelöron är alltså viktiga. Lyckligtvis kan de bytas ganska enkelt.

Andra detaljer inom cykling som påminner mig om mitt arbete är användandet av tecken. De viktigaste tecknen är: stopp, sakta ner, grus/sten på vägbanan, vänster- eller högersväng samt hinder i vägbanan. Det finns många fler, till exempel rondell, tågräls och gupp.

Det är viktigt för säkerheten att använda dessa tecken.

Jag tycker nog att cyklister också kunde ha stor nytta av tecknet för fika. Fika måste man nämligen när man är ute en runda.

Ulrika

12 juni 2014

Klart!

Igår lämnade vi Auris 4 till tryckeriet. I slutet av nästa vecka kommer den ut, men redan på måndag lägger vi ut några av artiklarna här på webben som smakprov.

/Stefan

Annonser

view counter