Bloggarkiv april 2014

29 april 2014

Tålamodet tryter

Ni har väl inte missat 98-åriga Eva Bergdahls populära blogg? Där skriver hon om sin vardag, sitt liv och reflekterar om allt möjligt som händer.

Karriären som bloggare startade 2011 när hon flyttade till Thailand där hennes son redan bodde. Eva Bergdahl stortrivdes i det varma och gästvänliga landet och tyckte att livet inte kunde vara bättre, men så fick hon problem med hälsan och tvingades flytta tillbaka till Sverige. Hennes blogg fick då sin hemvist på Sveriges Radio P4 Blekinge, något som bland annat Aftonbladet skrev om.

Rubriken på dagens inlägg är: "Det är inte ofta jag blir irriterad men nu är snart mitt tålamod slut."

Kan ni gissa vad det handlar om?

Hörselvård!

Eva Bergdahl är trött på att inte få svar om när hon får sin hörapparat.

Vi får hålla tummarna för att det ordnar sig snart så att hon kan fortsätta ta del av sociala aktiviteter och får njuta av fågelsång.

/Ulrika

23 april 2014

Tips till talare

I nästa nummer av Auris blir det bland annat en artikel med tips till talare om vad man ska tänka på för att höras så bra som möjligt. Kanske användbart för såväl politiker som debattdeltagare nu när det är valår och det kommer att bli många offentliga möten.

Jag har intervjuat Lotta Juhlin som bland annat är talpedagog och konsult och håller föredrag, kurser och seminarier i kommunikation.

Här är ett par förhandstips ur artikeln. En sak som män kan tänka på är till exempel att det blir svårare att uppfatta vad som sägs om man har skägg eftersom det blir svårare att se munnens rörelser. För kvinnor finns möjligheten att göra det lättare att se munnen genom att använda läppstift. Däremot är nog läppstift för män inte en så bra idé eftersom man förmodligen skulle glömma bort att lyssna medan man funderar över läppstiftet.

/Stefan 

14 april 2014

Glad Påsk!

Nu har Påskveckan inletts, trodde jag tills jag upptäckte att det är nästa vecka som är Påskveckan. Det här är istället Stilla veckan. Skärtorsdagen och Långfredagen känner väl alla till, men mindre känt är kanske att det i dag är Blåmåndagen, i morgon Vita tisdagen och på onsdag Dymmelonsdag.

Dymmelonsdag var enligt Nationalencyklopedin den dag då Påskfriden inträdde enligt gammal sed. Denna dag byttes kyrkklockornas kläppar ut mot träkläppar (dymlar) för att de skulle ljuda dovt.

"Dymmeln", onsdag till lördag, var fastans strängaste och allvarligaste tid. Allt arbete skulle vila och en mängd olika försiktighetsmått vidtas. Detta har jag tagit fasta på redan från i morgon (tisdag), åtminstone det där med att vila från arbete. Därför önskar jag nu från Auris:

Glad Påsk!

/Stefan

 

Annonser

view counter