Bloggarkiv november 2012

30 november 2012

CI - allt i ett

Rondo finns i fyra färger.
Med-El

En ny typ av processor, där spole, processordel och batterihållare är integrerat i en del, kommer att finnas på marknaden i vår.

Processorn, som heter Rondo, har nyligen fått FDA-godkännande och CE-märkning och är framtagen av Med-El. I Sverige säljs den av Möllerström Medical.

Rondo bygger på samma teknologi som Opus, som många svenska CI-användare har erfarenhet av.

Den nya, kompakta processorn behöver inte sitta i direkt anslutning till örat, vilket minskar besvär som kan uppstå om man bär glasögon. Rondo ska kunna bäras av alla som har implantat från Med-El.

Läs mer här.

/Ulrika

28 november 2012

Engelska språket

Jag tänkte fortsätta lite på mitt tidigare spår om möjligheter att uttrycka sig. När jag läste nedanstående lysande ingress till en artikel i Washington Post så måste jag säga att jag blir lite avundsjuk på det engelska språket. Till exempel "president-unelect" har jag svårt att se någon svensk motsvarighet till.

Artikeln handlar om republikanen, och tidigare presidentkandidaten, Rick Santorum som kämpar för att USA inte ska ratificera konventionen om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

"President-unelect Rick Santorum made his triumphant return to the Capitol on Monday afternoon and took up a brave new cause: He is opposing disabled people."

Hela artikeln finns att läsa här: http://www.washingtonpost.com/opinions/santorums-new-cause-opposing-the-disabled/2012/11/26/9ab0605a-3829-11e2-b01f-5f55b193f58f_story.html

/Stefan

28 november 2012

Möte med läsare

Hör och Häpna är ett nätverk inom Stockholmsföreningen.
Ulrika Nilsson

I går kväll höll vi för första gången ett föredrag om tidningen inför publik. Det var HRF Stockholms nätverk Hör och Häpna som bjudit in oss att tala på årets sista sammankomst.

Ett 60-tal personer hade tagit sig i regn och rusk till föreningens lokaler i Hägersten. Där var det fint uppdukat med långbord och buffé.

Vi berättade bland annat om Auris historia, hur tidningen sett ut genom åren, hur omgörningen gick till, resultatet av den senaste läsarundersökningen och om den nya webben.

Skrivtolkar hade ordnats och det var inga problem med slingan. 

För oss var det jättekul att träffa läsare och att få vara med på tillställningen. Efteråt fick vi flera förslag på uppslag - de behövs alltid!

När jag gick hem i regnet kände jag mig riktigt glad över att ha fått träffa alla och jag hoppas att föredraget inspirerar till insändare och tips. Tack för en trevlig kväll!

/Ulrika

 

Annonser

view counter