Bloggarkiv september 2012

28 september 2012

Äsch, det var inget

Efter många år som hörselskadad borde man ha blivit härdad, men en del kommentarer sårar fortfarande. 

Engelsmannen Charlie Swinbournes har gjort en topp 10-lista över saker som man inte bör säga till en hörselskadad person. Den är ganska träffande, eller hur? http://limpingchicken.com/2012/09/25/charlie-swinbourne-ten-things-you-should-never-say-to-a-deaf-person/

De kommentarer som jag personligen reagerar negativt på är: "Du hör det du vill höra", "Äsch, det var inget" och "Jag hör inte heller allt".

Finns det några uttryck som du ogillar särskilt mycket?

/Ulrika

28 september 2012

Snart dags för nästa Auris

På onsdag ska Auris nr 6 vara klar. Det blir bland annat en hel del om forskning, en krönika av Ann Heberlein och så berättar vi om vad som händer på Hörselskadades Dag. Apropå forskning så går det nu att se sändningn från HRF:s forskningskonferens på UR Play.

Det finns återstår ett par dagar att svara på Auris webbkryss, klicka på korsordet och sms:a in din lösning. Eftersom vi inte fått in så många svar är vinstchansen än så länge relativt god.

/Stefan

 

26 september 2012

Skrapfritt

Föredömligt med skrapskydd på stolarna.
Ulrika Nilsson

Är det något som gillar ljudet från skrapande stolar?
Tror knappast det. Möjligen stoltillverkare.

Tennisbollar är en klassisk lösning på problemet. Men det finns också små fina yllebollar att trä på stolsbenen så att de glider tyst och mjukt över golvet. Borde vara obligatoriskt i alla klassrum och föreläsningssalar. Även snyggt hemma.

/Ulrika

Annonser

view counter