Bloggarkiv april 2012

27 april 2012

Tidningen är klar

Nu är vi klara med nummer tre. Sidorna är skickade och det är dags för tryckeriet att göra sitt.

Eftersom det är Valborg och första maj får ni tidningen i brevlådan först runt 8 maj.

Men redan nu kan ni läsa krönikan av Tom Alandh här på webben.

Ha en skön helg!

/Ulrika

23 april 2012

Vad ska vi testa?

Arbetet med nästa nummer av tidningen pågår för fullt. Sista veckan innan tidningen går i tryck är det alltid lite nervigt på vår lilla redaktion. Allt som har påbörjats ska göras klart.

Ett nytt inslag i Auris är avdelningen "Två testar". Där får två personer, hörapparatanvändare förstås, berätta kort om vad de tycker om en produkt som de har testat.

Hittills har vi skrivit om en väckarklocka som enligt en av testarna "skulle kunna få den mest svårstartade slöfock att hoppa ur sängen" samt en mobiltelefon av enkelt slag som enligt reklamen ska ha extra starkt ljud. När det gäller telefonen så var testarnas betyg helt olika.

I nästa nummer är det en bluetoothslinga som provas. Testarnas synpunkter har nu kommit in och de är förvånandsvärt samstämmiga.

Vilken/vilka produkter tycker ni att vi ska testa?

/Ulrika

16 april 2012

Textad rättegång

Rättegången mot Anders Behring Breivik i Oslo visas direkt i SVT Play med norsk text till klockan 17. Se den här.

 

Vid sändningarna efter terrordåden i Oslo och på Utøya i somras var det många som klagade på att SVT inte lät den norska direkttextningen vara kvar. Nu är den alltså med och det kan kanske vara intressant att jämföra standarden med den svenska direkttextningen.

/Ulrika

Annonser

view counter