Blogg

17 september 2018

Om arbetsliv och ljudmiljö

Under vecka 38 kommer Auris nummer 5 ut. En del av innehållet den här gången har på olika sätt anknytning till arbetsliv och ljudmiljö.

Porträttpersonen Kerstin Persson Bertheaud kunde inte fortsätta att arbeta som lärare när hennes hörsel försämrades, Maria Hansson har precis gått ut Riksgymnasiet för döva och har fått anställning som snickarlärling.

Ni kan också läsa om att ljud påverkar hur mat smakar och att forskare vid Luleå tekniska universitet håller på att utveckla en metod för att, till exempel arkitekter, ska kunna lyssna i förväg på hur olika åtgärderpåverkar ljudmiljön.

Auris uppmärksammar att Aftonbladet efter påtryckningar från HRF textade sin partiledardebatt.

Det finns nu ett nytt webbkryss att lösa.

/Stefan

 

8 februari 2018

Nummer 1 är på väg

Auris första nummer 2018 börjar komma ut fredag 9 februari. Alla ska ha fått tidningen senast tisdag 13 februari. 

Det här är Auris 97 årgång. Men ska man vara helt korrekt är det kanske den 98:e, om man även räknar in den allra första skriften som kom 1921. Men det var mer en programförklaring för Svenska Föreningen för Dövas Väl, som HRF hette då, än en tidning.

Hörselskadades Riksförbunds tidning har hetat Auris sedan 1949, så detta är den 70:e årgången med namnet Auris.

/Stefan

4 december 2017

Intervju som väcker funderingar

Göteborgsväder.
Ulrika Nilsson

En inte ovanlig fråga jag får när jag ringer för att boka en intervju med en tilltänkt porträttperson:

”Men varför vill du intervjua mig?”

Även kända personer, som ofta blir intervjuade, kan undra varför Hörselskadades Riksförbunds medlemstidning, Auris, vill prata med dem.

Sen när vi träffas är det många, kan nog säga alla, som tycker att det är bra och skönt att få prata om sin hörselnedsättning. Att de sällan får tillfälle att göra det annars. 

Efteråt kan de mejla och tacka för ett givande samtal som fick dem att reflektera över sin hörselsituation på ett sätt som de aldrig gjort förut.

På bilden ser ni porträttpersonen i nästa nummer. Han har siktet inställt på vinter-OS. 

/Ulrika

Annonser

view counter