Blogg

16 juni 2017

Hörselforskare samlas i Linköping

Stig Arlinger
Stefan Andersson

På söndag startar en konferens om kognitiv hörselvetenskap i Linköping. Arrangerar gör Linnécentrum HEAD (Hearing and deafness), vid Linköpings universitet.

Omkring 200 forskare från hela världen träffas för att utbyta erfarenheter och lyssna till cirka 40 olika presentationer söndag till onsdag.

Det är fjärde gången konferensen arrangeras sedan 2011. I år finns tre huvudteman: kommunikation vid svåra ljudmiljöförhållanden, hjärnans förmåga till förändring samt språkförståelse och hörselvetenskap.

Moderator är förre folkpartiledaren Bengt Westerberg och Stig Arlinger, professor emeritus vid Linköpings universitet, som 2016 fick HRF:s Stora Hörselpriset håller ett välkomsttal. Bland föreläsarna finns Kathryn Arehart från universitetet i Colorado, USA, och Harvey Dillon, forskningschef för National Acoustic Laboratory i Sydney, Australien.

Även Auris finns på plats för att rapportera om konferensen. Läs mer här: www.chscom2017.se

/Stefan

5 maj 2017

Nästa vecka kommer Auris 3

Nästa vecka kommer nummer 3 ut. Ni kan redan nu läsa några av artiklarna samt ledaren och krönikan här på webben. 

En del av innehållet i övrigt: Brister i textning efter attentatet, Nyköping backade om teckenspråksundervisning, äldre särskilt utsatta vid brand och tumörer som orsakar hörselnedsättning. Dessutom berättar vi om att Hjälpmedelsutredningen föreslår mer enhetliga avgifter och Cecilia Ferm svarar på frågor om sitt deltagande i Mästarnas mästare.

/Stefan

20 april 2017

Nu finns ett nytt webbkryss att lösa

Vinnarna i webbkrysset för nummer 2 har dragits. Det blev Conny Tegnvallius, Eva Forsmalm och Elisabeth Lundgren. Grattis! 

Nu finns ett nytt webbkryss där alla har chans att vinna två Sverigelotter genom att lösa det och mejla svaret till auris@hrf.se senast 26 maj. 

/Stefan

Annonser

view counter